آداپتور چیست؟

دسته بندی :الکترونیک 2 شهریور 1400 adminwebsite 428
آداپتور چیست ؟

آداپتور چیست ؟

یکی از وسیله‌هایی که در طول روز با آن سر و کار داریم؛ آداپتور است. بارها از آن استفاده کرده‌ایم و شاید اصلا از ذهنمان هم نگذشته باشد که اصلا آداپتور چیست و چه کاربردی دارد. این وسیله یکی از آن کار راه بنداز‌هایی است که سال‌ها برای ما کاری را انجام می‌دهد که شاید به آن فکر نکرده باشیم. پایین آوردن جریان الکتریسته شهری یکی از این کارهای مهم است. در این مطلب همراه ما باشید تا شما را با آداپتور و کاربرد آن بیشتر آشنا کنیم.

02166738296 برای خرید آداپتور با ما در تماس باشید

آداپتور چه وسیله‌ای است؟

اگر به طور ساده بخواهیم بگویم که آداپتور چیست باید ابتدا در خصوص لوازم الکترونیکی با هم صحبت کنیم.

وسایل الکتریکی یا الکترونیکی به دو دسته تقسیم می‌شوند. آن‌هایی که برای کار کردن نیاز به باتری دارند و آن‌هایی که به طور مستقیم با برق تغذیه می‌شوند. باتری‌ها که در صورت داشتن شارژ کافی نیاز وسیله را برای روشن ماندن تامین می‌کنند.

اما قضیه در مورد لوازم الکترونیکی که باتری ندارند، کمی متفاوت است. این وسایل را نباید مستقیما به برق شهری متصل کرد زیرا خطر برق گرفتگی و آسیب به دستگاه وجود دارد.

بنابراین برای حل این مشکل از یک تعدیل کننده جریان استفاده می‌کنیم. این وسیله آداپتور نام دارد. آداپتور در واقع یک ترانس کوچک، سبک و قابل حمل است که مبدل ولتاژ برق است.

کار آداپتور به این صورت است که جریان متناوب برق شهری که به AC معروف است را به جریان برق مستقیم یا DC تبدیل می‌کنند. همچنین آداپتورها جریان برق شهری که ولتاژی بین 110 تا 220 ولت دارند را تا حد مورد نیاز دستگاه الکتریکی پایین می‌آورند. این میزان در حدی است که دستگاه با آن کار کند بدون این که دچار سوختگی شود.

در آداپتور از چه کمیت‌هایی استفاده می‌شود؟

برای یک آداپتور کمیت‌های متنوعی تعریف می‌شود. اما موارد شدت جریان خروجی و همچنین شدت جریان از همه مهم‌تر هستند. به طور کلی کمیت‌های یک آداپتور شامل موارد زیر هستند.

ولتاژ خروجی

شدت جریان خروجی اهمیت بالایی برای یک آداپتور دارد. برای هر دستگاه آداپتوری با شدت جریان خروجی متانسب با آن طراحی می‌شود. میزان جریان خروجی در آداپتورهای مختلف از 3 تا 48 ولت متغییر است. برای مثال در دستگاه‌های الکترونیکی مانند کامپیوتر، نمایشگر و.. از آداپتورهای 14 ولتی استفاده می‌شود. این در حالی است که برای دستگاه‌های دیگری مانند دوربین مداربسته، مودم یا سیستم‌های صوتی از آداپتورهایی با شدت جریان خروجی 5 تا 9 ولت استفاده می‌شود.

شدت ولتاژ

آداپتورها جریان برق شهری را دریافت کرده و آن را به میزانی تبدیل می‌کنند که وسیله الکتریکی آن را نیاز دارد. این میزان نیاز بسته به نیاز و مصرف دستگاه فرق خواهد کرد. هرچه دستگاه بزرگتر و پرقدرت‌تر باشد؛ نیاز آن نیز بر حست آمپر بیشتر خواهد بود.

نوع فیش خروجی

یکی دیگر از فاکتورهای تاثیرگذار در یک آداپتور، نوع فیش خروجی است. در واقع فیش از است که دستگاه و آداپتور را به هم متصل می‌کند. بنابراین لازم است که در مبدل جریان از یک فیش مناسب استفاده شود. فیش‌های استاندارد 5.5 میلی‌متری هستند.

انواع آداپتور چیست؟

تا اینجای کار با کارایی و استفاده‌‌هایی که یک آداپتور دارد آشنا شدید و متوجه شدید که آداپتور چیست. اما لازم به ذکر است که ما از نظر کارایی و شکل انواع مختلفی آداپتور داریم که در مورد آن‌ها در ادامه صحبت خواهیم کرد.

انواع آداپتور از نظر کارایی

از نظر کارایی آداپتورها به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند.

آداپتور ترانسی

آداپتور ترانسی جزو پرکاربردترین انواع این مبدل برق است. شدت جریان این نوع آداپتور بسیار دقیق است با این وجود توانایی تولید ولتاژ بالا را ندارند. اندازه و وزن بزرگ این نوع آداپتورها آن‌ها را از دیگر انواع موجود متمایز می‌کند.

آداپتور سوئیچینگ

در طول روز شما با این نوع آداپتور بسیار سر و کار دارید. در واقع این نوع آداپتورها خانگی بوده و دارای امنیت بالایی هم هستند. این آداپتور از یک برد و یک عایق تشکیل شده و به صورت دیواری، رومیزی و حتی قابل اتصال به پریز برق نیز طراحی می‌شوند.

آداپتور صنعتی

دستگاه‌های صنعتی به ولتاژ بالایی نیاز دارند. به همین دلیل نوعی از آداپتورها برای دستگاه‌های صنعتی تولید می‌شوند. این نوع آداپتور دارای یک روکش مشبک از جنس فلز بوده و شدت جریان بالایی را از خود خارج می‌کنند. این نوع آداپتور دوشاخه و فیش ندارند.

تقسیم بندی آداپتور ها از نظر ظاهری

اگرچه ما آداپتورها را در بخش‌های بالاتر از نظر کارایی تقسیم‌بندی کردیم؛ اما می‌توانیم آن‌ها را از نظر شکل ظاهری نیز تقسیم بندی کنیم.

برای نمونه ما نوعی آداپتور تحت عنوان آداپتور دیواری داریم که مستقیم بدون نیاز به کابل و پاوری جداگانه به پریز برق متصل می‌شوند.

نوع دیگری از آداپتور وجود دارد که دو سر آن سیم دارد. این آداپتور به نوع دو سر سیم یا رومیزی معروف است. برای اتصال به پریز برق نیز به کابل پاور 2 شیار یا کابل برق رادیویی نیاز دارد.

در نهایت آداپتورهای بدون پوشش را داریم که همان آداپتورهای صنعتی هستند. با این تفاوت که قیمت مناسب‌تری نسبت به نوع پوشش‌دار خود دارند.

مزایای استفاده از آداپتور

بدون شک استفاده از آداپتورها خالی از میزت نخواهد بود. مهمترین مزیت‌ها شامل موارد زیر می‌باشند.

  1. امنیت بالا: آداپتور اتصال لوازم الکترونیکی به برق را برای شما ایمن می‌‌کند.
  2. ابعاد و وزن مناسب: آداپتورها به جز نوع ترانسی، سبک و قابل حمل هستند. بنابراین می‌توانید آن‌ها را باخود هرجایی ببرید که به آن نیاز دارید.
  3. به سرعت می‌توانید آن را جایگزین کنید: آداپتورها به راحتی در بازار موجود بوده و می‌توانید در صورت خرابی یکی، یکی دیگر را جایگزین کنید
سخن آخر

در این مطلب وب سایت بهزود BEHZOOD با مفهوم چیستی آداپتور و این که چه کارایی دارد آشنا شدیم. ما متوجه شدیم که آداپتورها به نوعی جریان را برای لوازم الکترونیکی مناسب کرده و از آسیب آن‌‌ها توسط شدت جریان بالا جلوگیری می‌کنند. ابزاری کوچک اما با کارایی فوق‌العاده بالا. شما می‌توانید انواع آداپتروهای مختلف را برای ابزارهای مورد نیاز خود با بهترین و نازل‌ترین قیمت از فروشگاه بهزود خریداری کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر به صفحه محصولات آداپتور ما مراجعه کنید.

adminwebsite

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با محصول مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0